Союзник Меркель по коаліції може піти на наступні вибори окремо

Субота, 7 травня 2016, 12:35

Союзник партії Меркель по коаліції, баварський Християнсько-соціальний союз (ХСС) може піти самостійно на майбутні вибори до Бундестагу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Лідер партії партії ХСС Хорст Зеехофер заявив, що Меркель не може розраховувати на безумовну підтримку від його партії на наступних виборах у 2017-му році, якщо ХДС (партія Меркель) і ХСС не зможуть подолати принципових розбіжностей з міграційної політики.

За словами Зеехофера, якщо партії не домовляться, він сам очолить партійний список в Баварії на виборах до Бундестагу.

Зеехофер підкреслив, що таким чином він хоче продемонструвати своїм виборцям, що вони голосують не за Меркель. ХСС, на його думку, має стати гаранітєю того, що Меркель не вдасться безперешкодно продовжувати свій курс.

В свою чергу міністр транспорту Німеччини від ХСС Александер сказав, що його партія відкрита до формування спільної передвиборної програми з ХДС.

Він, однак, зазначив, що "навіть помислити не міг про те, що ХДС і ХСС будуть настільки далекі один від одного в такому центральному питанні, як політика щодо біженців".

Як відомо, канцлера Німеччини Ангелу Меркель, в країні критикують за політику "відкритих дверей" стосовно мігрантів.

Це призвело до значного зниження рейтингу Меркель та її партії.

Нагадаємо, у квітні цього року повідомлялося, що лідери партій і парламентських фракцій ХДС/ХСС і СДПН, які утворюють правлячу коаліцію Німеччини, домовилися щодо основних принципів закону про інтеграцію мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.