ЄС виділив Туреччині додаткові €47 млн на сирійських біженців

Четвер, 26 травня 2016, 14:13

Європейська комісія ухвалила рішення виділити додаткові 47 млн євро для того, аби покращити ситуацію з напливом біженців із Сирії.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Виконуючи взяті на себе зобовʼязання щодо зменшення потоку мігрантів, комісія вирішила виділити додаткові €20 млн для збільшення потенціалу берегової охорони Туреччини та €27 млн, щоб полегшити доступ сирійських біженців до освіти.

Таким чином, зазначають в ЄК, загальна сума фінансової допомоги для забезпечення потреб сирійських біженців у Туреччині наразі вже становить близько €240 млн.

"20 млн євро виділяють для додаткового фінансування потреб турецької берегової охорони для проведення пошуково-рятувальних операцій. Додатково 27 млн євро виділяється для фінансування освітньої інфраструктури, підвищення кваліфікації та соціальної підтримки сирійських біженців", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Туреччина не дає можливості біженцям з Сирії, що володіють високою професійною кваліфікацією, виїхати в країни Євросоюзу.

Нагадаємо, підписана в березні угода між ЄС і Анкарою передбачає, що всі нелегальні мігранти, що прибули морським шляхом до берегів Греції повинні бути повернуті в Туреччину. Натомість країни Євросоюзу за кожного мігранта зобов'язуються прийняти по одному сирійському біженцю з турецької території.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.