В Німеччині судять джихадиста за військові злочини в Сирії

Вівторок, 3 травня 2016, 17:52

Уперше в Німеччині за звинуваченням у вчиненні військового злочину перед судом постане німецький громадянин, який воював в Сирії, а потім повернувся в ФРН.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Судовий процес починається у вівторок, 3 травня 2016 року у Вищому земельному суді Франкфурта-на-Майні.

Згідно з даними Генпрокуратури ФРН, на початку 2014 року Аріа Л. прибув до Сирії, де прилучився до ісламістського угруповання. Там він, наголошується в обвинуваченні, пройшов бойову підготовку, а потім брав участь у боях з військами режиму Асада.

Генпрокуратура фокусується на одній події: в середині квітня 2014 року Аріа Л. опублікував на своїй сторінці в Facebook фотографії, на якій він позує поруч з двома відрубаними людськими головами.

Голови вбитих, нанизані на металеві прути, були представлені на фото у вигляді трофеїв. Генпрокуратура звинувачує Арія Л. в "принизливому і такому, що принижує гідність, поводженні з людьми, що знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права".

Нагадаємо, раніше керівник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Георг Маасен заявив, що "Ісламська держава" планує теракти в Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.