У Німеччині судять неонацистів, які планували напад на притулок для біженців

Четвер, 28 квітня 2016, 08:24

Група неонацистів, що називає себе "Товариством старої школи" постали перед судом у середу в Німеччині за звинуваченнями у формуванні терористичної групи, яка планувала напади на будинки прохачів притулку.

Про це повідомляє AFP.

Четверо підозрюваних - троє чоловіків і 23-річна жінка? були арештовані в травні минулого року, за два дні до того, як вони нібито планували напад на притулок мігрантів у Саксонії на сході країни.

Четверо підозрюваних познайомилися через Інтернет в 2014 році. Під час підготовки терактів вони купували у великих кількостях заборонені феєрверки з Чехії та згодом вирішили прикріпити до вибухівки цвяхи.

Влада дізналася подробиці нападу з чату і телефонних прослуховувань. За словами прокурора, до неонацистської групи входили від 10 до 15 осіб, триває розслідування відносно інших підозрюваних.

Група підозрюють у причетності до, щонайменше, трьох атак.

У першому випадку були використані феєрверки, щоб підірвати вікна на кухні притулку для біженців у Фрейталі у вересні 2015 року, в той час як в інших випадках кидали феєрверки і каміння в будівлю, де розміщувався офіс лівих активістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: