ЗМІ: ЄС і Туреччина погодили критерії відбору біженців

Середа, 4 травня 2016, 09:01

Європейський Союз і Туреччина погодили критерії відбору сирійських біженців, які отримають можливість переселитися в ЄС, в рамках діючого договору між Брюсселем і Анкарою.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету Bild.

За даними видання, яке посилається на гідні довіри документи, прийматися в ЄС будуть тільки сирійці, які звернулися за притулком до 29 листопада 2015 року.

Перевага при переселенні в ЄС буде віддаватися дівчатам і жінкам, людям, які пережили тортури і насильство, а також хворим та інвалідам.

Тим же, хто вже раніше в'їхав або намагався в'їхати на територію ЄС, буде відмовлено. При цьому біженці, відібрані для переселення, повинні дати згоду, що вони не зможуть самі вибирати країну Євросоюзу, в якій вони хотіли б жити.

Як відзначає Bild, первинну співбесіду з мігрантами на території Туреччини будуть проводити фахівці Управління ООН у справах біженців. При цьому мігранти повинні представити всі необхідні документи і особисту інформацію в повному обсязі. Приймаючі країни можуть перевіряти ці дані, а також знімати відбитки пальців у потенційних переселенців.

Якщо буде прийнято позитивне рішення, влада приймаючої країни повинна організувати медичне обстеження мігрантів і організувати їх транспортування. Після приїзду на територію ЄС, біженці будуть отримувати дозвіл на проживання терміном на один рік, який, за їх бажанням може бути пізніше продовжено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.