Як не помилитись, обираючи кондиціонер?

promoted
Середа, 4 травня 2016, 17:25

Від літньої спеки не врятують навіть вентилятори: вони лише ганяють по кімнаті гаряче повітря. Забезпечити комфортну температуру в приміщенні здатні лише кондиціонери. Давайте дізнаємось, на які параметри варто звернути увагу при виборі цих рятівних пристроїв.

З наближенням літа попит на кондиціонери традиційно зростає. На популярному порталі описів та цін MagaZilla представлені тисячі моделей кондиціонерів від більш ніж 50 виробників — зорієнтуватись у такого асортименті дійсно важко. Проте достатньо визначитися всього з чотирма критеріями, щоб значно зменшити кількість варіантів.

Популярні бренди

У кожній ціновій категорії можна виділити найбільш популярних виробників. В бюджетному класі попитом аудиторії MagaZilla користуються кондиціонери IDEA, Neoclima, Midea. Багато гарних варіантів у середній ціновій категорії пропонують виробники Gree, Samsung, LG, Cooper&Hunter. У преміум-класі рекомендуємо звернути увагу на японські кондиціонери Mitsubishi Electric, Panasonic, Daikin.

 

Режими роботи

Основне призначення будь-якого кондиціонеру — охолодження приміщення. Всі без винятку моделі також можуть працювати в режимі вентиляції, забезпечуючи постійну циркуляцію повітря в кімнаті.

Більшість сучасних кондиціонерів, окрім виконання цих двох базових функцій, також можуть нагрівати повітря. Режим обігріву — справжня знахідка в період міжсезоння, коли в квартирі прохолодно. Деякі моделі кондиціонерів Daikin і Hitachi здатні працювати і в режимі зволоження повітря.

Площа охолодження

Обираючи кондиціонер, необхідно звертати увагу на максимальну площу охолодження. Цей параметр завжди зазначається в технічних характеристиках пристрою. Найменш потужні моделі розраховані на охолодження приміщення площею до 15 м2. Ви можете обрати і кондиціонер з площею охолодження понад 50 м2, однак коштувати він буде щонайменш вдвічі більше.

Звернемо вашу увагу на один важливий нюанс: купувати потужний кондиціонер для встановлення у маленькій кімнаті недоцільно. Звичайно, він зможе швидше охолодити приміщення, але при цьому витратить більше електроенергії. Окрім цього, і внутрішній, і зовнішній блоки потужного кондиціонеру працюватимуть гучніше.

Тип компресора

Компресор (двигун), встановлений у зовнішньому блоці кондиціонеру, може бути інверторним та неінверторним.

Неінверторні двигуни працюють циклами, зупиняючись при досягненні цільової температури. В той же час інверторні компресори під час роботи ніколи не вимикаються: швидкість обертання лопатей в них плавно регулюється, при необхідності зменшуючись до мінімуму. Завдяки відсутності циклів вмикання-вимикання вони мають довший термін служби.

Інверторні кондиціонери мають широкий діапазон робочих температур: вони можуть працювати в режимі обігріву при зовнішній температурі –15 ­°С (деякі моделі — навіть при –25 °С). Кондиціонери з неінверторним компресором небажано вмикати при температурах нижче –5 °С.

Ще одна перевага інверторних кондиціонерів — більш низький рівень робочого шуму. Взагалі, моделі цієї категорії мають лише один недолік: високу вартість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.