Правляча партія Туреччини проведе терміновий зʼїзд 22 травня

Четвер, 5 травня 2016, 13:34

Правляча "Партія справедливості і розвитку" Туреччини проведе свій терміновий зʼїзд, на якому головним питання стане заміна нинішнього лідера партії, премʼєр-міністра Ахмета Давутоглу.

Про це повідомляє T24.

Дата нового позачергового зʼїзду партії стала відома після засідання центрального виконавчого комітету.

Очікується, що нинішній прем'єр-міністр Туреччини і глава Партії справедливості та розвитку, Ахмет Давутоглу, не буде висувати свою кандидатуру на позачергових виборах голови партії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правляча партія Туреччини планує замінити прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу на екстреному з'їзді в найближчі тижні.

Таке рішення було ухвалене після більше ніж годинної зустрічі між Давутоглу і президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, яка відбулася після кількох тижнів напружених відносин між ними.

Три джерела, близькі до президента, заявили, що серед можливих наступників прес-секретар уряду Нуман Куртулмуш і міністр юстиції Бекір Боздаг. Міністр транспорту Туреччини Біналі Йилдирим, та зять Ердогана міністр енергетики Берат Албайрак також розглядаються як можливі кандидати.

В той же час, німецьке видання Deutsche-wirtschafts-nachrichten повідомляє, що найбільш ймовірним кандидатом на посаду лідера партії та голов уряду Туреччини є саме зять Ердогана, нинішній міністр енергетики Берат Албайрак.

Розбіжності між Ердоганом і Давутоглу з'явилися через угоду з ЄС, яка повинна зупинити потік нелегальних мігрантів до Європи через Туреччину. В обмін на неї Анкарі пообіцяли візову лібералізацію та прискорені переговори про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.