Через заміну премʼєра дострокових виборів у Туреччині не буде - ЗМІ

Четвер, 5 травня 2016, 13:05

Правляча партія Туреччини не збирається на дострокові вибори через конфлікт президента Ердогана і премʼєра Давутоглу, що, скоріш за все, призведе до заміни Давутоглу на більш лояльного курсу президента політика.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Джеміля Ертема, радника президента Ердогана.

За словами Ертема, дострокових вборів в Туреччині після того, як буде обраний новий голова правлячої Партії справедливості і розвитку, не буде.

Він підкреслив, що після того, як партія на майбутньому зʼїзді обере нового лідера, нинішній уряд "спокійно" буде працювати до кінця своєї каденції, тобто до 2019 року.

"Туреччина та її економіка будуть і далі стабілізуватися, коли прем'єр-міністр буде тісніше пов'язаний з Реджепом Таїпом Ердоганом", – сказав президентський радни в прямому ефірі телекомпанії NTV.

Він також додав, що керівництво економічного блоку не зміниться, також Ертем наголосив на тому, що не очікує якихось змін у грошово-кредитній та податково-бюджетній політиці.

Раніше стало відомо, що правляча партія Туреччини планує замінити прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу на екстреному з'їзді в найближчі тижні.

Розбіжності між Ердоганом і Давутоглу з'явилися через угоду з ЄС, яка повинна зупинити потік нелегальних мігрантів до Європи через Туреччину. В обмін на неї Анкарі пообіцяли візову лібералізацію та прискорені переговори про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.