Під Кишиневом розпочалися молдовсько-американські військові навчання

П'ятниця, 6 травня 2016, 16:14

Навчання Dragon Pioneer 2016, які стартували в п'ятницю, 6 травня в навчальному центрі саперного батальйону Негрешть, неподалік Кишинева, орієнтовані на поглиблену підготовку саперів.

Про це повідомляє агентство "ИНФОТАГ".

Командувач сухопутними військами Національної армії, полковник Михайло Буклиш на церемонії відкриття навчань зазначив, що для Молдови досі залишається актуальною проблема знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Буклиш нагадав, що в ході першої миротворчої місії молдавські сапери протягом п'яти років з 2003 р. знешкодили в Іраку 350 тис. вибухонебезпечних предметів, перебуваючи в зоні відповідальності американського контингенту.

"Сьогодні молдавські сапери присутні в Косово і, разом з колегами з інших країн, звільняють територію провінції від вибухонебезпечних предметів, що використовувалися під час воєнного конфлікту", - сказав він.

Командувач саперним батальйоном 2-го кавалерійського полку США, підполковник Александер Дераней (Alexander Deraney) зазначив, що співпраця армій Молдови та США триває вже більше 20 років, і взаємодія саперів – яскравий його взірець.

За словами керівників навчань, протягом двох тижнів молдавські сапери будуть проводити навчання разом з військовими з США.

Навчання Dragon Pioneer-2016 триватимуть до 20 травня.

У них задіяні 165 військовослужбовців армії Молдови і 198 солдатів і офіцерів другого кавалерійського полку США.

До навчання залучені 58 одиниць військової техніки США, які після закінчення навчань будуть передані армії Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.