У Молдові хочуть заборонити можливість вільного використання дронів

Середа, 20 квітня 2016, 08:40

Служба цивільної авіації Молдови  спільно з урядом розробила проект закону, який буде регламентувати використання дронів в країні.

Про це повідомляє видання Actualitati.md з посиланням на Realitatea.

В проекті закону прописані умови використання дронів в молдавському повітряному просторі, а також критерії класифікації безпілотників в залежності від висоти, дальності польоту і призначення апаратів. Таким чином, автори законопроекту стверджують, що можна встановити, які дрони становлять небезпеку для молдавського повітряного простору і життя людей.

Крім того, в документі прописані умови отримання реєстраційного сертифіката для дрона.

У розробці законопроекту взяли участь і співробітники Служби інформації і безпеки, які визначили допустимі зони для використання безпілотних літальних апаратів, оскільки "використання дронів, оснащених аудіо та відео апаратурою, може порушити право на приватне життя".

У Міністерстві оборони також відзначають необхідність регламентувати використання дронів, в цілях забезпечення безпеки державних чиновників, держвласності, масових заходів, а також приватної власності та приватного життя. Більш того відомство наполягає на введенні санкцій за незаконне використання дронів.

Видання нагадує, що останнім часом блогерам і журналістам за допомогою дронів вдалося повідомити громадськість про приватну власність багатьох впливових людей Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.