Енда Кенні знову обраний прем'єр-міністром Ірландії

П'ятниця, 6 травня 2016, 17:09

Енда Кенні був обраний на посаду прем'єр-міністра Ірландії майже через два місяці після того, як оголосив про свою відставку.

Про це повідомляє Associated Press.

Таким чином, як відзначає видання, в Ірландії закінчився період тимчасового правління уряду, що розпочався після того, як у березні жоден з кандидатів на посаду премʼєра не отримав необхідної підтримки нового складу парламенту.

Цього разу Кенні отримав 59 голосів за, при цьому 49 депутатів парламенту проголосувати проти. Всього в ірландському парламенті - 158 депутатів.

Відтак, цей уряд меншості, що взагалі є рідкістю для політики Ірландії, може втриматися лише при підтримці головної опозиційної партії Фіанна Фейл, яка утрималася при голосуванні в п'ятницю.

Кенні боровся, щоб сформувати нову коаліцію, після того, як його Фіне Гел зберегла лише 50 місць у парламенті за результатами виборів 26 лютого цього року.

Тоді лейбористи, попередні партнери партії у правлячій коаліції, зазнали катастрофічної поразки, що змусило Кенні визнати поразку і піти у відставку.

Нагадаємо, 11 березня цього року прем'єр-міністр Ірландії оголосив про відставку після того, як його партія не змогла здобути більшості у парламенті за результатами останніх виборів до парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.