На виборах мера Лондона лідирує син пакистанського мігранта

П'ятниця, 6 травня 2016, 19:28

Кандидат у мери Лондона від Лейбористської партії Садік Хан впевнено лідирує на виборах мера Лондона.

Про це свідчать дані офіційного сайту виборів мера Лондона.

Так, після підрахунку 90% голосів Садік Хан впевнено лідирує. Наразі за кандидата від лейбористів проголосували 44% виборців.

Якщо Садік Хан не набере 50% голосів виборців, він буде конкурувати за посаду у другому турі виборів кандидатом від консерваторів.

Його суперником, скоріш за все, стане Зак Голдсміт, який зараз має 35% голосів виборців.

Відзначимо, що у разі перемоги Садік Хан, син водія автобуса, який емігрував з Пакистану, стане першим мусульманином, що стане мером столиці Британії.

Відзначимо, що на офіційному сайті виборів повідомляється про те, що після підрахунку 90% голосів інформація не буде оновлюватися до оголошення остаточних результатів.

Очікується, що підсумки голосування будуть оприлюдені сьогодні ввечері.

Садік Хан – британський політик-лейборист пакистанського походження, член Палати громад з 2005 року.Юрист за освітою, вивчав право в Університеті Північного Лондона і Юридичному коледжі в Гілфорді.

У 2008-2009 рр. був державним міністром з питань місцевого самоврядування, з 2009 по 2010 рр. працював державним міністром з питань транспорту.

Нагадаємо, 5 травня у різних частинах Великої Британії відбулися вибори до місцевих і регіональних органів влади, які охрестили "суперчетвергом" за аналогією з "супервівторком" американських праймеріз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.