На кордоні Італії та Австрії сталися насильницькі сутички, є постраждалі

Фото
Неділя, 8 травня 2016, 10:20

У субботу демонстрація протии планів з обмеження доступу через перевал Бреннер на кордоні Італії та Австрії переросла у насильницькі сутички між протестувальниками та поліцією.

Про це повідомляє Reuters.

Австрія заявила про наміри звести паркан на перевалі Бреннер, який є одним з маршрутів, що використовується мігрантами для потрапляння у більш заможні північні країни ЄС.

Кількість учасників акції проти зведення паркану, організованої італійськими анархістами, за різними оцінками, коливалася від 250 до 600 осіб. Вони були у масках і закидали поліцію камінням та димовими шашками.

фото Reuters 

Італійська поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

В ході сутичок двоє італійських поліцейських отримали поранення. За словами глави місцевого відділення поліції Італії Фульвіо Кослові, близько 10 демонстрантів було затримано.

Сутички сталися з італійського боку кордону, хоча повідомляється, що з боку Австрії були розгорнуті близько 300 поліцейських, які не втручалися в ситуацію.

Італія і Німеччина раніше виступили з категоричним протестом проти намірів Австрії щодо зведення паркану.

Австрійський міністр внутрішніх справ Вольфганг Соботка заявив минулого місяця, що близько мільйона мігрантів з Лівії готові перетнути Середземне море в цьому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.