Міні-саміт Україна-ЄС пройде 27 червня в Брюсселі - АП

Середа, 1 червня 2016, 14:41

Міні-саміт Україна-ЄС на найвищому рівні відбудеться 27 червня в Брюсселі.

Про це повідомив заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"За домовленістю президента України з президентами Європейської Ради та Єврокомісії 27 червня в Брюсселі відбудуться консультації високого рівня між Україною і ЄС. Ми очікуємо, що в цих консультаціях візьмуть участь три лідери ЄС – президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і президент Європарламенту Мартін Шульц", - повідомив він.

За словами Єлісєєва, у зустрічі очікується участь ключових єврокомісарів - єврокомісара з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнеса Гана, віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича і віце-президента Єврокомісії - верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерики Могеріні.

"Добре, що такий формат зустрічей стає традицією, адже зустріч в аналогічному форматі відбулася в грудні минулого року. Я нагадаю, що результатом попереднього засідання стало остаточне узгодження всіх нюансів, пов'язаних з визнанням виконання Україною критеріїв для безвізового режиму з ЄС", - сказав заступник глави АП.

Він розповів, що одним з ключових завдань майбутньої зустрічі стане "звіряння годинників" в проходженні в інституціях ЄС процедури розгляду питання безвізового режиму для громадян України.

"Також важливим аспектом є те, що консультації відбудуться напередодні засідання Європейської Ради, на якому будуть обговорюватися питання санкцій проти Російської Федерації у зв'язку з агресією проти України. І ми хочемо використати цю можливість для того, щоб сприяти досягненню єдності країн ЄС і добитися продовження секторальних санкцій проти Росії", - підкреслив Єлісєєв.

Як відомо, раніше Єлісєєв в коментарі "Європейській правді" заявив, що в останній тиждень червня відбудеться зустріч Україна-ЄС на найвищому рівні, яка не матиме статусу саміту.

Як повідомлялося, раніше Україна та ЄС домовилися про перенесення на вересень планового саміту, який мав відбутися 19 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.