У порту Нідерландів виявили 150 кг кокаїну, серед наркокур'єрів - українець

Середа, 1 червня 2016, 17:02

У порту міста Роттердам (Нідерланди) правоохоронці під час огляду судна "Carolina Star" виявили та вилучили щонайменше 150 кг кокаїну, а наркокур’єром виявився громадянин України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Держприкордонслужбу.

У відомстві зазначили, що після отримання інформації про існування наркотрафіку з Південної Америки до Західної Європи оперативно-розшукові підрозділи встановили ряд осіб, причетних до міжнародного злочинного угруповання, а також отримали достовірну інформацію про дату та спосіб відправки до Європи великої партії кокаїну (біля 160 кг) на судні "Carolina Star" (прапор Ліберії).

"В рамках оперативної взаємодії із колегами з країн ЄС 26 травня прикордонники поінформували про дану поставку Європол. У листі було надано інформацію щодо судна, особистих даних наркокур’єра (громадянина України) та навіть ймовірних місць облаштування схрону", - повідомили у Держприкордонслужбі .

Зазначається, що за інформацією, наданою представниками Європолу, сьогодні у порту Роттердама правоохоронцями під час огляду судна "Carolina Star" виявлено та вилучено щонайменше 150 кг кокаїну.

Наразі тривають подальші спільні заходи, спрямовані на встановлення повного кола причетних осіб (у тому числі громадян України)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.