У Лондоні відслужили месу на честь 90-річного ювілею Єлизавети ІІ

фото
П'ятниця, 10 червня 2016, 18:05

У лондонському соборі святого Павла відбувся національний молебень на честь 90-річчя королеви Єлизавети ІІ.

Як повідомляє ВВС, таким чином британці віддали її "відданості" країні.

Настоятель собору Святого Павла Девід Ісон подякував королеві за її "делікатну стійкість, королівську гідність і доброзичливість".

Архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі підкреслив, що королева провела країну через "війни і злидні, потрясіння і зміни".

 

На богослужінні були присутні члени королівські родини, включаючи герцога Единбурзького, якому виповнилось вже 95 років.

 
 

Загалом на службі були присутні понад 2000 чоловік, серед гостей був і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який прочитав уривок з Біблії.

 

 

Відзначимо, в Британії 10-12 червня відбувається святкування офіційного дня народження королеви.

Після того, 10 червня відбувся національний молебень в соборі Святого Павла, на 11 червня запланований щорічний парад кінної гвардії, 12 червня королева відвідає вуличні гуляння на 10 000 осіб в торговому центрі Mall.

 

За місяць до цього, 12-15 травня на території Віндзорського замку відбулися урочистості за участю сотень коней і артистів.

Нагадаємо, що урочистості з нагоди 90-річний ювілею королеви Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета ІІ відбуваються в Британії з 21 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.