У французькому Ліллі німецькі вболівальники напали на українських фанів

Відео, оновлено
Понеділок, 13 червня 2016, 09:12

У французькому Ліллі перед матчем між збірними України та Німеччини, німецькі фани кинули фаєр в групу українських уболівальників.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Радіо Свобода.

Повідомляється, що інцидент стався у центрі міста на Гранд Плас, де в одному з кафе відпочивали українські вболівальники.

"Декілька осіб з близько 80 німців з футбольною символікою, зібравшись на площі, почали також кидати пляшки у бік українців. Декому вдалося зірвати з чоловіків шарфи і прапори з символікою збірної України. В результаті сутички кілька людей зазнали травм. Даних про госпіталізованих немає", - йдеться у повідомленні.

На час приїзду поліції учасників з боку німецьких фанів на площі не залишилось, про затриманих також не повідомлялося.

Пізніше, портал "Чемпіон" повідомив, що за свідченнями свідків інциденту "агресивні фанати були росіянами, що проживають у Німеччині, і діяли вони організовано".

Згодом журналіст "1+1" Наталя Фібріг на своїій сторінці у Facebook повідомила нові подробиці інциденту, які вказують на ймовірність спланованої провокацїі з боку російських хуліганів

Так, за словами журналістки, українські та німецькі вболівальники разом відпочивали і готувалися до гри, коли на них напала організвана группа людей "без атрибутики вболівальників, в темних кофтах з капюшонами і балаклавами".

Журналіст також відзначила, що французька поліція не вживала необхідних заходів для того, щоб запобігти сутичкам.

"Поліції не було взагалі ... Трохи пізніше в кінці вулиці з'явився патруль, але вони стояли, я намагалася говорити, але мені просто посміхалися", – пише Фібріг.

Єдиним поліцейським, який вияився залученим до наведення ладу, був представник української поліції, який був разом з вболівальниками з України.

Нагадаємо, протягом перших трьох днів Євро-2016 відбулася низка бійок між вболівальниками кількох країн.

Наймасовішими наразі стали заворушення у Марселі, де внаслідок численних сутичок між вболівальниками Англії та Росії постраждали понад 30 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.