Футбольна асоціація Англії: в бійках у Марселі винні виключно росіяни

Вівторок, 14 червня 2016, 09:33

Голова Футбольної асоціації Англії Грег Дайк розкритикував заяви УЄФА про спільну відповідальність англійських та російських вболівальників за сутички у Марселі до і після матчу збірних Англії та Росії.

Про це він заявив, відповідаючи на попередження УЄФА у звʼязку з подіями в Марселі, повідомляє ВВС.

Англійський футбольний чиновник розкритикував наміри УЄФА дискваліфікувати обидві збірні. Дайк рішуче відкинув припущення, що англійські вболівальники винні у провокуванні сутичок. Він підкреслив, що відповідальність англійців заперечується доказами

"Своїм попередженням на адресу футбольної асоціації Англії УЄФА стверджує, що англійські вболівальники теж несуть частку відповідальності за огидні інциденти в кінці матчу проти Росії. Це, однак, спростовується відеозаписами, а також тим фактом, що незалежна дисциплінарна комісія розглядає питання про запровадження санкцій виключно проти Росії", – відзначив він.

Також Дайк розкритикував організаторів матчу і поведінку стюардів. Він наголосив на тому, що заходи безпеки явно не були достатніми, адже вболівальники мали змогу пронести на стадіон феєрверки та сигнальні ракети. Також організатори не забезпечили достатнє розділення вболівальників.

Раніше повідомлялося, що двох британців засудили до двох і трьох місяців ув’язнення і заборонили в’їзд до Франції за причетність до бійок перед матчем між збірними Росії та Британії.

Нагадаємо, протягом перших трьох днів Євро-2016 відбулася низка бійок між вболівальниками кількох країн.

Наймасовішими наразі стали заворушення у Марселі, де внаслідок численних сутичок між вболівальниками Англії та Росії постраждали понад 30 осіб. У сутичках брали участь 150 російських футбольних хуліганів.

За словами прокурора Марселя, більшість поранених були вболівальниками британської команди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.