Сутички на Євро-2016: Рада Європи закликає до тіснішої співпраці поліції

Вівторок, 14 червня 2016, 18:27

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав європейські уряди поліпшити співпрацю поліції після зіткнень між футбольними хуліганами в Марселі минулої суботи.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради Європи.

"Те, що відбулося в Марселі, абсолютно неприйнятне. Європа може і повинна робити більше для запобігання такого роду насильства. Уряди повинні докласти всіх зусиль ", - заявив Ягланд.

Зокрема, Рада Європи підготувала проект нового міжнародного договору для забезпечення безпеки під час футбольних матчів і інших спортивних заходів і покращення співпраці між поліцією різних країн.

Нова конвенція передбачає більш повний обмін інформацією і досвідом між силами поліції.

Інший ключовим завданням договору є заохочення співробітників поліції і місцевої влади до роботи з футбольними клубами та прихильниками заради припинення хуліганства.

Рада Європи планує відкрити конвенцію для підписання європейськими державами 3 липня на стадіоні "Стад де Франс".

"Спорт грає важливу роль у сприянні соціальній інтеграції, толерантності та міжкультурного порозуміння. Спортивні заходи повинні проводитися в цьому дусі і, перш за все, вони повинні бути безпечними. Нова Конвенція Ради Європи показує шлях до цього, " – зазначив генсек.

Нагадаємо, протягом перших трьох днів Євро-2016 відбулася низка бійок між вболівальниками кількох країн.

Наймасовішими наразі стали заворушення у Марселі, де внаслідок численних сутичок між вболівальниками Англії та Росії постраждали понад 30 осіб. У сутичках брали участь 150 російських футбольних хуліганів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.