Туреччина може призупинити всі угоди з ЄС – радник Ердогана

Понеділок, 23 травня 2016, 12:37

Туреччина може призупинити дію всіх своїх двосторонніх угод з Європейським Союзом, у тому числі щодо митного союзу і реадмісії мігрантів, якщо ЄС продовжить свою політику "подвійних стандартів" у переговорах з Анкарою.

Про це заявив радник президента Реджепа Таїпа Ердогана з економічних питань Йигит Булут, повідомляє Reuters.

В своєму інтервʼю державній телекомпанії TRT Haber, радник Ердогана попередив, оскільки Європа не виправдала покладених на неї сподівань Туреччини, Анкара може повністю переглянути свої відносини з ЄС.

В першу чергу це стосується міграційної угоди між Брюсселем і Анкарою, яка була укладена для того, щоб зупинити потік нелегальних мігрантів до Європи.

Реалізація положень цієї угоди стримується розбіжностями щодо антитерористичного законодавства Туреччини, яке ЄС вимагає змінити згідно з європейськими стандартами.

"Нехай вони (Європа) продовжують застосовувати подвійні стандарти, нехай і далі не дотримуються своїх обіцянок, але вони повинні знати, що якщо вони збережуть такий настрій, Туреччина дуже скоро ухвалить низку радикальних рішень", - сказав Булут.

"(Туреччина) може переглянути всі відносини з ЄС, у тому числі і щодо митного союзу та угоди про реадмісію мігрантів. Європа повинна дотримуватися своїх обіцянок", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що німецький уряд більше не сподівається, що Туреччина отримає безвізовий режим з ЄС цього року.

В той же час уряд Туреччини наполягає на тому, що виконав всі вимоги ЄС для надання безвізового режиму турецьким громадянам, і що він не збирається змінювати своє антитерористичне законодавство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.