"Північний потік-2" змінить ринок газу в Європі – Юнкер

П'ятниця, 17 червня 2016, 08:03

Газопровід "Північний потік-2" докорінно змінить ситуацію на ринку газу в Європі.

Про це йдеться у листі голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, адресованому лідерам восьми східноєвропейських країн, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Reuters.

За даними агентства, лист, датований 3 червня, було відправлено Угорщини, Латвії, Литві, Польщі, Румунії, Словаччині, Чехії та Естонії.

Юнкер наголошує на тому, що реалізація проекту "Північний потік-2" не повинна проходити поза правового простору або виключно за російськими законами.

Глава Єврокомісії вкотре підкреслив, що ніхто не повинен займати домінуюче положення (на ринку), що може дати можливість шкодити конкурентам і споживачам.

Юнкер розкритикував "Північний потік-2" Юнкер, виступаючи на міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі 16 червня.

"Ми повинні бути впевнені в тому, що всі країни Центральної та Східної Європи мають рівний доступ до поставок енергії", - заявив він.

"Мені дуже подобаються трубопроводи, які з'єднують, а не роз'єднують", - додав глава Єврокомісії.

Раніше повідомлялося, що уряди восьми країн Євросоюзу направили голові Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру лист із запереченнями проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", який подвоїть прямі поставки газу з Росії в Німеччину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.