Родичі членів екіпажу МН17 позиваються до авіакомпанії "Малайзійські авіалінії"

Четвер, 2 червня 2016, 14:01

Сім'ї шести бортпровідників рейсу МН17 "Малайзійських авіаліній" подали до суду на авіакомпанію.

Як повідомляє Reuters, позивачі звинувачують авіакомпанію  у недбалості та порушенні умов договору.

У колективному позові 11 родичів членів екіпажу до високого суду Куала-Лумпура відповідачами є авіакомпанії Malaysian Airline System (MAS) і Malaysia Airlines Berhad.

"Ми звинувачуємо їх (працівників авіакомпанії) у недбалості, тому що вони не взяли до уваги попередження про можливу небезпеку", – цитує агенція Балана Наїра, який представляє інтереси позивачів у суді.

"Якщо б вони були більш обережні у виборі маршруту з урахуванням отриманої інформації, то могли б уникнути трагедії", - додав Балан.

В "Малайзійських авіалініях" вже заявили, що наразі не можуть коментувати позов, оскільки не отримали його текст.

"Ми хотіли б підтвердити висновок, зроблений у доповіді нідерландської Ради з безпеки, який свідчить, що працівники авіакомпанії діяли згідно в з вимогами Міжнародної організації цивільної авіації," – відповіли в авіакомпанії на запит агенції.

Як повідомлялося, 13 жовтня минулого року Ради безпеки Нідерландів оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи MH17.

За висновками експертів, літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" був збитий над Донецької областю в липні 2014 року ракетою, запущеною російським зенітно-ракетним комплексом "Бук".

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.