Євроскептики Швеції закликали провести референдум щодо членства в ЄС

П'ятниця, 24 червня 2016, 12:48

Лідер шведської євроскептичної партії "Шведські демократи" Джиммі Акессон закликав провести референдум про членство в ЄС, подібний до того, що відбувся у Британії.

Про це повідомляє ВВС.

"Шведські демократи" тепер будуть збільшувати тиск на уряд, і ми вимагаємо, щоб Швеція негайно почала переглядати угоди, які ми взяли на себе. Найголовнішим для прем'єр-міністра Швеції має бути добробут Швеції, а не те, що краще для ЄС. Шведи повинні мати можливість сказати своє слово про членство в ЄС на референдумі", - сказав Акессон.

Як повідомлялося, після перемоги прихильників Brexit у Британії французькі євроскептики теж вимагають якомога швидшого проведення аналогічного плебісциту у Франції.

У Нідерландах керівник ультраправої "Партії за свободу" Гірт Вілдерс теж закликає до проведення референдум щодо членства його країни в ЄС.

Глава італійської ультраправої євроскептичної партії "Ліга півночі" Маттео Сальвіні заявив, що задоволений результатами британського референдуму і каже, що "тепер наша черга".

Нагадаємо, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.