Ващиковський: Brexit – це погана новина для Польщі

П'ятниця, 24 червня 2016, 13:45

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що рішення про вихід Британії з ЄС є поганою новиною для всієї Європи і насамперед, для Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Це погана новина для Європи і насамперед для Польщі", – заявив Ващиковський, коментуючи результати британського референдуму.

Глава польського МЗС вважає, що прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон незабаром піде у відставку.

"Це означає, що будуть вибори і почнеться обговорення щодо виходу з ЄС. Згідно процедур, це може тривати без малого 20 років", - зазначив міністр.

Також він повідомив про те, що голова Європейської ради Дональд Туск у вівторок телефонував. прем'єр-міністрові Польщі.

"Він передбачив цю ситуацію. Це означає, що брюссельські чиновники були готові до такого результату і це відбулося", - наголосив Ващиковський.

Як відомо, референдуму щодо членства Британії в ЄС передував довготривалий процес узгодження нових умов перебування Сполученого Королівства у складі ЄС.

В лютому Велика Британія досягла угоди з ЄС щодо нових умов перебування країни в ЄС, зокрема, йшлося про досягнення домовленостей щодо механізму блокування небажаного законодавства ЄС.

Тоді передбачалося, що нові умови перебування Британії в ЄС дозволять премʼєр-міністру Британії Девіду Кемерону переконати британців залишитися в ЄС.

Відзначимо, що найбільш суперечливою серед вимог Британії, на яку були не згодні в ЄС, були запропоновані обмеження щодо пільг для трудових мігрантів в рамках спільноти.

З вимогами Британії у цій сфері  категорично не погоджувались країни Східної Європи, зокрема, Польща, значна кількість громадян якої працює у Великій Британії на постійній основі і користується пільгами щодо оподаткування, які прописані у британському законодавстві.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.