Британія не отримає доступу до ринку ЄС за "швейцарською схемою" - МЗС Франції

Понеділок, 27 червня 2016, 13:39

Велика Британія не може автоматично отримати доступу до єдиного ринку Європейського союзу за "швейцарською схемою" без вільного руху капіталу, робочої сили, товарів і послуг.

Про це заявив глава МЗС Франції Жан-Марк Еро дорогою до Праги, де відбудеться обговорення Brexit зі східно-європейськими країнами-членами ЄС, повідомляє Reuters.

"Є країни, які мають доступ до ринку без вільного руху. Це випадок зі Швейцарією. Це не відбувається автоматично. Є багато тем для обговорення... Я думаю, що спочатку нам потрібно точно з'ясувати, чого хоче Велика Британія", - сказав Еро.

За словами міністра, Британія повинна вирішити, хто буде її представляти, коли почнуться переговори щодо виходу країни з Євросоюзу.

"Безумовно, Великобританія повинна розібратися з проблемою того, хто її представлятиме... Тоді ми зможемо працювати з порядком денним і термінами", - додав Еро.

Раніше міністр закордонних справ Британії заявив, що втрата доступу до спільного ринку ЄС може стати катастрофою.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.