Слова Юнкера про Францію шкодять авторитету Єврокомісії - голова Єврогрупи

П'ятниця, 3 червня 2016, 09:57

Президент Єврогрупи Єрун Дейсселблум розкритикував главу Єврокомісії Жан-Клод Юнкера, який сказав, що Єврокомісія надала Франції відстрочку у виконанні бюджетних правил, "тому що це Франція".

Про це повідомляє Reuters.

"Якщо голова комісії каже, що для Франції речі застосовується по-іншому, то це дуже підриває авторитет комісії в якості гаранта пакту", - сказав Дейсселблум.

На цьому тижні Юнкер на питання, чому комісія неодноразово закривали очі на французькі порушення, зазначив, що це робилося "тому що це Франція".

"Було б розумно для комісії звернути трохи більше уваги на свій авторитет", - заявив Дейсселблум, додавши, що держави-члени повинні мати "об'єктивного арбітра", який відстоює бюджетні правила, зафіксовані в Пакті про стабільність і зростання.

Європейський союз обговорює, як краще застосовувати свої фінансові правила, які вимагають від держав-членів мати дефіцит бюджету менше 3%  ВВП.

Єврокомісію, яка відповідає за моніторинг національних бюджетів і рекомендує заходи щодо виправлення становища, іноді звинувачують у поблажливому ставленні до Німеччини та інших країн північної зони євро.

Виконавчий орган ЄС дав Франції в 2015 році ще два роки, щоб довести свій дефіцит нижче 3 відсотків ВВП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: