Російські металурги почали PR-кампанію проти ЄК через антидемпінгові мита

П'ятниця, 3 червня 2016, 14:31

Один із найбільших російських металургійних виробників НЛМК почав запеклу і багатоцільову атаку на Єврокомісію у своєму прагненні домогтися скасування антидемпінгових санкцій.

Про це пише EUobserver.

Глава російської групи НЛМК раніше цього тижня виступив з публічною критикою лютневого рішення Єврокомісії про запровадження антидемпінгових мит проти прокату з Росії.

"До публічної критики приєдналися міжнародна юридична компанія Dentons, яка представляє інтереси НЛМК, а також Portland Communications, піар-компанія з Лондона, стосунки якої з НЛМК не зрозумілі, в особі голови фірми Джона Сміта, якого, ймовірно, не існує", – зазначено у повідомленні видання.

У прес-релізі НЛМК йдеться про те, що рішення комісії було обгрунтоване "неправильними даними і неправильними розрахунками".

Глава піар-відділу російської компанії Сергій Бабіченко у своїй заяві наполягає на тому, що "НЛМК буде оскаржувати абсурдне рішення ЄК (про запровадження антидемпінгових мит) в суді … адже останнім часом в ЄС різко збільшилася кількість антидемпінгових розслідувань".

Видання нагадує, що НЛМК направила листа до ЄК, в якому звинувачує у непристойній поведінці двох чиновників ЄС, які відвідували завод НЛМК в Росії в минулому році.

Російська сторона закидає єврочиновникам "зневажливе ставлення" та "знущання, моральний тиск на співробітників НЛМК".

Повний текст конфіденційного листа оприлюднив вищезгаданий Джон Сміт.

Втім, російська компанія відмовляється коментувати ситуації, так само, як не хочуть її коментувати і в Dentons.

В той же час, в ЄК назвали аргументи російської сторони щодо негідної поведінки своїх представників та про зростання кількості антидемпінгових розслідувань безпідставними.

Адже, за статистикою ЄС, протягом останніх п'ять років в Євросоюзі не відбулося зростання кількості антидемпінгових справ. Так, в першому півріччі 2016 року цей показник становив одну третину від середньорічного показника за останні два роки.

Тоді як у металургійному секторі за останні 18 місяців була лише нова справа проти Росії (НЛМК).

Нагадаємо, в лютому цього року Єврокомісія ухвалила рішення про запровадження антидемпінгових мит проти російських та китайських виробників сталі після розгляду скарги європейської асоціації виробників сталі Eurofer.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.