Шведський канал відклав показ пропагандистського фільму про Україну

Четвер, 28 квітня 2016, 13:25

Шведський телеканал SVT вирішив відкласти показ скандального фільму "Україна – маски революції", автором якого є французький журналіст Поль Морейра.

Про це повідомляє видання Svenska Dagbladet.

Показ фільму планувався у суботу, 30 квітня.

Аксель Арне, проект-менеджер телеканалу, стверджує, що рішення відкласти показ було прийняте не через виявлення фактичних помилок у фільмі. За його словами, причиною були "сумніви щодо впливу правоекстремістських груп на події".

"Причина переносу показу не в тому, що фільм дає помилкову картину подій. Але є дещо, що потребує обговорення і для цього потрібен певний час" - сказав він.

За словами Арне, режисером фільму є титулований журналіст, автор розслідувань і фільмів про велику кількість світових конфліктів і в нього немає причин ставити під сумнів професіоналізм Морейри.

Наразі невідомо, коли шведський телеканал планує показ фільму.

Нагадаємо, фільм Поля Морейри, який розповідав про події в Україні 2013-2014 років, вийшов на французькому телеканалі Canal+  1 лютого о 22:30 за місцевим часом.

Фільм відзнятий у дусі російської пропаганди та покликаний розповісти про "екстремістські націоналістичні батальйони в Україні, які стали загрозою для уряду", а також про "криваву бійню в Одесі".

Показ фільму викликав обурення у французьких журналістів.

Пізніше фільм Морейри показав польський телеканал TVN24, що також викликало обурення серед польських журналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.