Ващиковський: Україна повинна зробити крок у питанні Волинської трагедії

Понеділок, 6 червня 2016, 11:56

У питанні взаємного примирення щодо Волинської трагедії Польщі очікує кроків з боку України.

Про це заявив міністр закордонних спарв Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє Польське радіо.

З такою заявою міністр виступив, коментуючи лист, який надіслали українці польському суспільству.

Як відомо, президенти України та громадські діячі написали полякам звернення, в якому йшлося про взаємне прощення злочинів часів Другої світової війни (мається на увазі Волинська трагедія 1943 року).

"Я не зовсім згоден з проханням про те, щоб "керівники польської держави і парламентарі" не приймали у зв'язку з річницею Волинських подій "незбалансованих політичних декларацій", – наголосив Ващикоський.

"Замість того, щоб не обговорювати це питання, ми повинні почати дискусію, при чому в декількох площинах. Ця рана досі завдає болю, її треба вилікувати", - відзначив глава МЗС Польщі.

На думку очільника польської дипломатії, в контексті Волинської трагедії і польській, і українській стороні потрібно багато зробити, проте, ініціатива повинна йти саме від українців.

"Ми і так вже багато зробили, тепер ми чекаємо жестів і рішень з боку України", - наголосив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що видатні українські громадські та політичні діячі звернулися до польського суспільства з листом покаяння та прощення.

Під листом свій підпис поставили: президенти України Леонід Кравчук і Віктор Ющенко, патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет, верховний архієпископ Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, видатні політики, письменники, діячі культури: В'ячеслав Брюховецький, Іван Васюник, Іван Дзюба, Данило Лубківський, Дмитро Павличко, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.