Росія побудує нову військову базу біля кордону з Україною – ЗМІ

Середа, 8 червня 2016, 13:43

Росія побудує ще одну військову базу біля кордону з Україною.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, ця військова база стане останньою в низці нових військових об'єктів вздовж умовної лінії фронту з НАТО, як її бачить керівництво РФ.

У повідомлення агентства йдеться про те, що біля російського міста Клинці (Брянська область), яке приблизно в 50 км від України, вже розгорнутий імпровізований військовий табір, в якому знаходиться велика кількість новоприбулих військовослужбовців і військової техніки (найбільш ймовірно, що поява цього табору означає початок будівництва військової бази).

В російському міністерстві оборони офіційно не визнають введення військ в Клинці, містечко, яке зазвичай служить для зупинки водіїв вантажівок, які подорожують між Росією, Україною і Білоруссю.

Однак за інформацією влади міста, Клинці були обрані як місце для розташування новоствореної дивізії, і що наразі туди приїхало 240 військовослужбовців.

 "Що приховувати? Що вони прийшли? "Вони будуть дислокуватися тут", - цитує агенція заступника голови міськради Олега Клетного.

Варто відзначити, що місто Клинці знаходиться в районі, який є найближчою точкою на російській території до Києва, в 280 км від столиці України.

За словами заступника голови міськради, військовослужбовці з мотострілецької дивізії почали прибувати до міста 30 травня. Вони прийшли з бази в Єкатеринбурзі, що в 2000 км від Клинців.

Також у міськраді Клинців повідомили про те, що на двох земельних ділянках загальною площею 142 га скоро розпочнуться будівельні роботи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.