Путін у Гельсінкі заявив, що РФ відреагує на входження Фінляндії до НАТО

П'ятниця, 1 липня 2016, 20:59

У разі вступу Фінляндії до НАТО, російські війська навряд чи залишаться відведеними на 1,5 тисячі кілометрів від кордону.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін під час візиту в Гельсінкі, повідомляє сайт Кремля.

"Уявіть собі, що Фінляндія вступить в НАТО. Це означає, що фінські війська вже перестануть бути незалежними, перестануть бути суверенними у повному сенсі цього слова, вони стануть частиною військової інфраструктури НАТО, яка відразу опиниться на кордонах Російської Федерації", – сказав Путін.

Президент РФ нагадав, що Москва прийняла і виконала рішення про відведення військ на 1,5 тисячі кілометрів від фінсько-російського кордону.

"Як ви думаєте, ми так і далі будемо діяти: на 1500 відвели наші війська, так вони там і залишаться, чи що? Перефразовуючи вислів одного з моїх фінських друзів, міг би сказати, що організація НАТО, напевно, із задоволенням би воювала з Росією до останнього фінського солдата. Вам це потрібно? Нам – ні, ми не хочемо, а ви самі вирішуйте, що вам потрібно", - додав він.

Раніше резидент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що у разі серйозного погіршення ситуації з безпекою Фінляндія подасть заявку на членство у НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: