Гібралтар хоче ще одного референдуму щодо членства Британії в ЄС

Понеділок, 11 липня 2016, 11:23

Гібралтар закликає до другого референдуму щодо членства Британії у ЄС, щойно будуть визначені умови виходу країни з блоку і її подальших відносин з ним.

Про це заявив перший міністр Гібралтару Фабіан Пікардо в інтерв’ю Financial Times.

"Два тижні тому під час референдуму стояло питання залишитися чи вийти. Але ніхто не знав, що означає це вийти", - сказав він.

За словами Пікардо, виборцям слід дати другий шанс вибрати між тим, щоб лишитися частиною ЄС чи прийняти нову, пост-Brexit угоду з членами Євросоюзу.

На думку глави уряду Гібралтару, окремі прибічники виходу Британії з ЄС можуть змінити свою думку, коли стануть відомі остаточні умови Brexit.

Крім того, Пікардо зазначив, що британський уряд має враховувати думку істотних частин електорату – Шотландії та Гібралтару, які проголосували за те, щоб лишитися у ЄС.

За його словами, зараз також ідуть переговори з урядом Шотландії, де розглядаються різні варіанти, в тому числі і "модель Гренландії". Цей варіант базується на рішенні ЄС від 1985 року, що дозволило Гренландії, частині Данії, лишити ЄС в той час як Данія залишилась.

Раніше повідомлялося, що уряд Британії офіційно відхилив петицію про повторний референдум щодо ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: