Єврокомісар закликав проявити гнучкість в переговорах щодо змін до асоціації

Понеділок, 11 липня 2016, 12:43

Сторонам потрібно буде проявити гнучкість в переговорах щодо можливих змін до Угоди про асоціацію.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив на прес-конференції в Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган.

"Прем'єр-міністр Нідерландів під час останнього саміту поінформував Європейську Раду про перший аналіз, проведений голландським урядом", - зауважив він.

"Звичайно, були певні дискусії. Нам потрібна гнучкість у цьому питанні", - відзначив Ган.

"Я сказав би так, що начебто інші держави-члени не прагнуть якихось істотних змін до тексту Угоди (про асоціацію), оскільки 27 країн ЄС вже її ратифікували ",  - наголосив єврокомісар.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.