Банки Італії не повинні просити грошей у держави – голова Єврогрупи

Понеділок, 11 липня 2016, 18:53

Проблемні банки Італії не представляють собою гострої криза і повинні припинити просити державні гроші для вирішення своїх проблем.

Про це заявив голова Єврогрупи Єрун Дейсселблум, реагуючи на плани Риму підтримати свій банківський сектор за допомогою держави, повідомляє Reuters.

Італія веде переговори з Єврокомісією, щоб дозволити державну підтримку для слабких банків. Держдопомога банкам дозволена правилами ЄС тільки у виняткових випадках, коли в економіці виникають "серйозні порушення".

"Є проблеми непрацюючих кредитів в італійських банках, але це не нова проблема", - сказав він, відкинувши заяви, що проблеми італійського банківського сектору стали наслідком потрясіння на ринку, викликаного референдумом у Британії.

Італійські проблемні банки місяцями намагаються розвантажити тягар у 360 млрд. євро проблемних кредитів - близько третини від загальної суми таких кредитів у єврозоні.

"Завжди були і завжди будуть банкіри, які говорять, що потрібно більше коштів для рекапіталізації банків. Я б дуже сильно буду проти цього", - сказав він.

Як повідомлялося, найстаріший банк в світі - італійський Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) - невдовзі може може створити проблеми для Європи через побоювання, що його проблемні борги можуть спровокувати банківську кризу в Італії і потрясіння єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: