Норвегія збільшить фінансові внески в проекти НАТО

Середа, 13 липня 2016, 14:56

Норвегія надасть 10 мільйонів крон (1,2 мільйона доларів) на підтримку ініціативи НАТО для забезпечення стабільності в країнах на півдні і сході альянсу.

Про це заявила прем'єр-міністр Норвегії Ерна Солберг, повідомляє The Local.

Солберг назвала Норвегію "відданим членом НАТО", а країна повністю бере участь в угодах захисту, таких як система протиракетної оборони НАТО.

"Стабільність в сусідніх областях Європи є дуже важливою для нашої безпеки", - сказав міністр закордонних справ Берге Бренде.

Ще 1 млн. крон ($120 тисяч) будуть передані в трастовий фонд НАТО з метою розширення участі жінок у Збройних Силах Йорданії.

Норвегія також долучиться до цільового фонду із розбудови Центру навчання і оцінки в Грузії. Мета центру полягатиме в модернізації сектору оборони та підвищення взаємосумісності грузинських збройних сил з НАТО.

"Нестабільна ситуація на півдні і сході являє собою довгострокову проблему для безпеки Європи. Важливо, щоб ця проблема була вирішена не тільки шляхом зміцнення нашої власної оборони і потенціалу стримування, наші партнери також мають взяти на себе відповідальність за свою власну безпеку", - сказав Бренде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.