Президент Європарламенту розкритикував новий уряд Британії

Четвер, 14 липня 2016, 14:02

Президент Європарламенту Мартін Шульц назвав новий уряд прем'єр-міністра Британії Терези Мей продовженням "небезпечного порочного кола", яке шкодить Великобританії і Європі.

Про це повідомляє AFP.

За словами Шульца, новий британський уряд заснований на вирішенні внутрішніх розколів у правлячій правоцентристській Консервативній партії, а не на забезпечення національних інтересів.

"Ми будемо конструктивно співпрацювати з новообраним британським урядом у ці важкі часи, як ми робили і в минулому. Однак склад нового кабінету міністрів показує, що акцент робиться не стільки на майбутньому країни, але більше на задоволення внутрішнього єдності партії Торі", - сказав Шульц.

"Сполучене Королівство має розірвати це небезпечне порочне коло, яке має безпосередній вплив на решту Європі. Ми знаходимося в невизначеній і складній ситуації в Європі, тому всі учасники повинні мати можливість діяти дуже відповідально", - сказав Шульц.

Як повідомлялося, 13 липня колишній міністр внутрішніх справ та новий лідер Консервативної партії Тереза Мей офіційно стала новим прем'єр-міністром Великої Британії.

Одним із її перших рішень при формуванні нового уряду стало призначення консерватора Боріса Джонсона, який був ключовою фігурою кампанії за вихід Британії з ЄС, на посаду міністра закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.