Британія може грати більшу роль в Європі після виходу з ЄС - Джонсон

Четвер, 14 липня 2016, 18:44

Велика Британія може зіграти ще більшу роль в Європі, незважаючи на результати референдуму щодо членства в Європейському Союзі.

Про це заявив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон, повідомляє Reuters.

"Існує величезна різниця між виходом із ЄС і нашими відносинами з Європою, які, я думаю, будуть посилені", - сказав Джонсон.

"Я був дуже радий отримати телефонний дзвінок від держсекретаря Керрі з США, який повністю погодився з цією думкою. Він вважає, що після виходу Британії і після переговорів, що він дійсно хоче бачити ...це більше Британії за кордоном, більш глобальний профіль", - додав міністр.

Призначення Джонсона на посаду було зустрінуте з тривогою європейськими політиками, а міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро звинуватив британського колегу у брехні в ході кампанії на підтримку Brexit.

"Міністр закордонних справ Франції прислав мені чарівний лист, у якому говорив, як сильно він сподівається на співпрацю і поглиблення англо-французького співробітництва", - сказав Джонсон.

"Після голосування і результатів референдуму 23 червня зі стель в канцеляріях Європи неминуче буде сипатися штукатурка. Це був не той результат, якого вони очікували. Очевидно, вони відверто виражають свої думки", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: