У Греції судять військових, що втекли з Туреччини під час спроби перевороту

Понеділок, 18 липня 2016, 12:42

Турецькі військові, що втекли з Туреччини після спроби перевороту, постали перед судом в Греції.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"Вісім турецьких військовослужбовців, які висадилися в Греції у вертольоті під час спроби військового перевороту в Туреччині постали перед судом у північному грецькому місті Александруполіс. Їм висунуті звинувачення у нелегальному в'їзді в країну", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що Туреччина вимагає їх повернення, і всі затримані турецькі військові попросили притулку в Греції.

За словами адвоката військових, Василіки Іліє Марінакі, її клієнти нічого не знали про переворот і що вертоліт був використаний для транспортування поранених.

Самі військові заявили, що незабаром після того, як вони дізналися про переворот, вони потрапили під обстріл з боку поліції і побоювалися за своє життя, тому і вирушили до Греції.

Раніше повідомлялося, 16 липня турецький військовий вертоліт приземлився у місті Александруполіс на півночі Греції.

Раніше повідомлялося, що у Туреччині після невдалої спроби перевороту по всій країні було відсторонено до 8 тисяч поліцейських.

Нагадаємо, в ніч на суботу прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася зі спробою повстання армії.

Група військових в Туреччині заявила, що взяла під контроль країну.

Водночас президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав турецький народ вийти на вулиці і в аеропорти, які були закриті для прийому літаків.

За кілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Прем'єр-міністр Туреччини звинуватив в організації спроби військового перевороту опозиційного мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.