Ультраправий кандидат в президенти Австрії має підтримку більшості виборців

Неділя, 31 липня 2016, 16:54

Кандидат від ультраправої партії "Партії свободи" Норберт Гофер лідирує у передвиборчих опитуваннях напередодні повторних президентських виборів, які мають відбутися в Австрії у жовтні цього року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на результати опитування Gallup, оприлюднені у неділю.

"Опитування, опублікований у неділю, показав, що за Гофера готові проголосувати 52% виборців, ... що на один відсоток більше ніж на початку липня, в той час, як за його конкурента готові Александра Ван дер Беллен готові проголосувати 48% опитаних", – йдеться у повідомленні.

Опитування також показало, що ультраправа "Партія Свободи" має рекордний рівень підтримки серед населення. За цю партію готові віддати свої голоси 35% виборців Австрії, тоді за соціал-демократів, які входять до нинішньої правлячої коаліції готові проголосувати 25% опитаних, консервативна народна партія опинилася на третьому місці з 19% підтримки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів.

Результати президентських виборів були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру незалежний кандидат Александер Ван дер Беллен з незначним відривом переміг представника Австрійської партії свободи Норберта Гофера.

Перевибори тепер відбудуться 2 жовтня.

Норберт Гофер під час першої кампанії часто застосовував анти міграційну риторику і був відомий як поміркований євроскептик. Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.