Консерватори починають вибори наступного прем'єр-міністра Британії

Вівторок, 5 липня 2016, 11:09

Правляча у Великій Британії консервативна партія починає вибір нового лідера, який замінить Девіда Кемерона на посаді прем'єр-міністра.

 Про це повідомляє Reuters.

П'ять кандидатів висунули свої кандидатури й у вівторок 331 консервативний депутат у парламенті проведуть перше голосування.

На посаду лідера консерваторів претендують глава МВС Тереза Мей, міністр юстиції Майкл Гоув, міністр праці і у справах пенсій Стівен Кребб, колишній міністр оборони Ліам Фокс і заступник міністра енергетики Андреа Лідсом.

Голосування розпочнеться в 11:00 за британським літнім часом (13:00 за Києвом). Результат оголосять приблизно через вісім годин і кандидат з найменшою кількістю голосів вийде з подальшої боротьби.

Наступний раунд голосування пройде у четвер і цей процес буде тривати, поки не залишаться два кандидати.

Тоді лідера обиратимуть близько 150 тисяч членів Консервативної партії по всій країні. Остаточно ім’я нового лідера партії стане відоме у вересні.

Як відомо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Прем'єр-мінстр Девід Кемерон оголосив, що піде у відставку у жовтні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.