НАТО братиме безпосередню участь у реформі української оборонки – дипломат

Четвер, 7 липня 2016, 12:19

Україна та НАТО переходять на інший рівень співпраці у реформуванні українського сектора безпеки та оборони.

Про це в інтерв’ю "Європейській правді" заявив  в.о. керівника української місії при Альянсі Єгор Божок.

За його словами, на варшавському саміті НАТО очікується ухвалення рішень, у відповідності до яких Альянс буде тісніше залучений до реформ в цій сфері.

"Фактично, НАТО братиме безпосередню участь у реформуванні сектора безпеки і оборони України... Буде матеріально-технічна підтримка, практична, консультативна та дорадча підтримка. Тобто – менторінг, як це звикли називати",  - заявив він.

Дипломат додав, що Україна вже довела здатність співпрацювати з Альянсом у проведенні реформ: "Перший тест того, що така взаємодія можлива, відбувся, коли ми готували Стратегічний оборонний бюлетень. Цей шлях ми пройшли разом із радниками НАТО"

"Ми зробили дороговказ для реформи оборонного сектора, тепер ми будемо його виконувати. І НАТО братиме безпосередню участь у цьому процесі.

Тепер НАТО надаватиме нам поради принципово іншого рівня – не ситуативні для вирішення тих чи інших питань, а стратегічні. І що важливо, тепер вся допомога, яка надаватиметься НАТО як організацією, і союзниками зокрема, буде скоординована. Для цього в Україну буде направлений старший радник з питань координації допомоги", - розповів Єгор Божок.

Детальніше про очікувані наслідки Варшавського саміту НАТО – в інтерв'ю в.о. керівника місії України при Альянсі "Ми не лише просимо – Україна має серйозні пропозиції для Альянсу"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: