Один з лідерів правлячої партії Туреччини виступив проти смертної кари

Четвер, 11 серпня 2016, 19:16

Один з лідерів правлячої партії справедливості та розвитку Туреччини (ПСР) Мехмет Алі Шахін виступив проти запровадження смертної кари.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Якщо ви стратили людину, вона вмирає тільки один раз, але якщо дати їй важке покарання, вона буде помирати кожен день", - зауважив він.

За словами Шахіна, відновлення смертної кари в країні є дуже делікатним питанням,  оскільки помилкові рішення буде неможливо повернути назад.

"Якщо турецькі закони дозволять смертну кару, багато командирів (причетних до спроби перевороту - Ред.) будуть страчені", - зауважив Шахін.

"Припустимо, ми повісимо деяких з цих командирів, тому що у нас буде смертна кара. Пізніше, коли ми знову відкриємо докази і скажемо, що сталася помилка, ми зможемо повернути людей, яких ми повісили?" - наголосив він.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що парламент Туреччини має обговорити повернення смертної каринезважаючи на позицію ЄС та Ради Європи.

Як повідомлялося, Туреччина слідом за введенням надзвичайного стану тимчасово призупинила дію в країні Європейської конвенції з прав людини.

Раніше, в липні, президент Туреччини запропонував повернути у країні смертну кару, щоб застосувати її до заколотників, які спробували вчинити переворот 15 липня 2016-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: