НАТО вірить, що Україна не причетна до тероризму та чекає на докази від РФ

П'ятниця, 12 серпня 2016, 18:14

В НАТО задоволені поясненнями України щодо ситуації в Криму та наголошують, що Росія не надала жодних доказів своїх звинувачень.

Про це йдеться в письмовій відповіді офіційного представника Альянсу на запит "Європейської правди".

"Нас задовольняє рішуче засудження Україні тероризму у всіх його формах і проявах. Зазначимо, що Україна рішуче відкинула звинувачення Росії, і дала зрозуміти, що Київ відданий питанню відновлення своєї територіальної цілісності виключно політичними і дипломатичними засобами", - наголосили в НАТО.

"Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних істотних доказів для своїх звинувачень на адресу України", - йдеться в заяві.

"Нещодавня військова активність Росії в Криму не сприяє ослабленню напруженості. Ми закликаємо Росію до спокою й деескалації", -підкреслили в Альянсі.

"Ми закликаємо всі сторони повернутися за стіл переговорів і домогтися мирного врегулювання конфлікту в Україні дипломатичними і мирними засобами. Повна реалізація мінських угод є ключем", - відзначив представник НАТО.

Як відомо, у середу російська ФСБ розповіла про нібито дві спроби нападу українських військових на Крим. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи цю заяву, звинуватив владу України в терорі. Україна спростовує всі звинувачення.

Детальніше про ці події читайте в колонці: "Аналіз подій на кордоні з Кримом: чому заяви Путіна не є частиною плану з нападу на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.