Ультраправі Німеччини поки не ініціюватимуть кампанію за вихід з ЄС

П'ятниця, 24 червня 2016, 16:31

Правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) не хоче зараз ініціювати кампанію щодо виходу з ЄС Німеччини.

Про це заявив заступник голови партії Александер Гауланд, повідомляє Deutsche Welle.

Сьогодні із закликом розпочати таку кампанію виступив очільник фракції АдН у регіоні Тюрінгія Бйорн Геке.

В той же час, у партії вбачають основною причиною виходу британців з ЄС міграційну політику канцлера ФРН Ангели Меркель. "Я вважаю, пані Меркель зі своїми відкритими кордонами вигнала британців з Євросоюзу", - сказав Гауланд.

Як повідомлялося, після перемоги прихильників Brexit у Британії французькі євроскептики теж вимагають якомога швидшого проведення аналогічного плебісциту у Франції.

У Нідерландах керівник ультраправої "Партії за свободу" Гірт Вілдерс теж закликає до проведення референдум щодо членства його країни в ЄС.

Глава італійської ультраправої євроскептичної партії "Ліга півночі" Маттео Сальвіні заявив, що задоволений результатами британського референдуму і каже, що "тепер наша черга".

Лідер шведської євроскептичної партії "Шведські демократи" Джиммі Акессон закликав провести референдум про членство в ЄС.

Нагадаємо, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.