Гройсман обурений зривом е-декларування, погрожує наслідками

П'ятниця, 12 серпня 2016, 22:31

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє про обурення через рішення Держспецзв’язку, яке зірвало вчасне впровадження електронного декларування.

Про це він заявив в п’ятницю ввечері на власній сторінці у Facebook.

"Хочу висловити своє обурення щодо ситуації, яка склалась із запуском електронного декларування... Я не бачу жодних виправдань тому, що за два дні до передбаченого терміну введення в дію системи електронних декларацій приймається таке рішення.

Комусь очевидно дуже не хочеться, щоб ця система, яка має на меті антикорупційні цілі, реально запрацювала і заради цього ставиться під загрозу не тільки довіра суспільства до влади, а й репутація України в очах міжнародних партнерів"

Гройсман заявив, що вже відбулася його розмова із керівником Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ).

"Я уже попередив керівництво НАЗК і ДССЗЗІ – у них є ще два дні на виправлення ситуації. Якщо система е-декларування не буде запущена вчасно, то я буду добиватись того, щоб усі, хто не забезпечив вчасного запуску системи, включаючи керівництво цих органів, понесли за це саму жорстку персональну відповідальність", - зазначив прем’єр.

Як повідомлялося раніше, в п'ятницю ввечері Держспецзв’язок відмовив у атестації системи електронного декларування, не підтвердивши безпеку системи.  

Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, лишається ключовою перепоною для впровадження безвізового режиму. Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ. 

Раніше Євросоюз виступив із офіційною заявою про те, що Київ має забезпечити повноцінний запуск електронного декларування 15 серпня.

В ООН також заявили, що здивовані затримкою e-декларування нібито через "питання безпеки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.