Надія Савченко допомагала Держспецзв'язку зупиняти е-декларування?

Неділя, 14 серпня 2016, 19:04

Народний депутат Надія Савченко була присутня на частині переговорів Держспецзв’язку, НАЗК та розробника системи електронного декларування, компанії "Міранда", та засвідчила відмову останньої підписати протокол засідання.

Про це повідомили представники держоргану на своїй Facebook-сторінці.

В опублікованому документі перераховані претензії ДССЗЗІ до системи електронного декларування і зазначено, що "сторони дійшли згоди щодо цих претензій" та що "Додаткова експертиза буде проведена після усунення зазначених недоліків".

Представники "Міранди" відмовилися підписувати даний документ, та на ньому замість їх підписів стоїть напис "була присутня на нараді і робочій зустрічі... з 15 години до 15.40. Надія Савченко".

"Ця відмова ("Міранди") зафіксована в присутності народного депутата Надії Савченко", - пояснила цей напис голова НАЗК Наталія Корчак.

 
 

ОНОВЛЕНО: Водночас, представники Міранди не мають претензый до народного депутата.

"У ДССЗЗІ вона з'явилася в процесі наполегливого вже не дуже хорошого тиску на нас щодо протоколу, після ультиматуму: або підписуйте або не вийдете.

Почала задавати питання по системі, щиро намагаючись в ній розібратися. Тон дискусії ставав голосніше, особливо коли підійшли до моменту, що до програмного забезпечення питань немає, питання до описів. У цей момент нас як раз і вигнали з використанням ненормативної лексики.

Так що я і мої співробітники, дуже вдячні Надії що вона з'явилася вчасно, і побічно стала причиною нашого звільнення", - розповыв на Facebook директор компанії Юрій Новіков.

Як повідомлялося, в неділю ввечері НАЗК вирішило, що електронні  декларації запрацюють опівночі без атестату захисту даних, попри те, що його наявність є вимогою закону

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.