МЗС Польщі розкритикувало плани російського фонду провести конференцію в Криму

Вівторок, 23 серпня 2016, 17:19

Міжнародна конференція фонду "Центр польсько-російського діалогу і взаєморозуміння", проведення якої заплановано на осінь в окупованому Криму, спрямована проти України.

Про це заявив речник МЗС Польщі Рафал Собчак, повідомляє видання Wirtualna Polska.

"Запланована на осінь в Криму міжнародна конференція фонду "Центр польсько-російського діалогу і взаєморозуміння" являє собою одностороннє зобов'язання російського фонду  в першу чергу спрямована проти України", - сказав він.

За словами Собчака, наміри провести конференцію на окупованій території є "черговим кроком російської сторони, що не сприяє зміцненню атмосфери діалогу і розуміння як в польсько-російських відносинах, так і у відносинах Росії із зарубіжними партнерами."

Представник МЗС Польщі наголосив, що учасники подібних заходів, в тому числі і польські громадяни, повинні бути поінформовані про наслідки поїздок до Криму без згоди української влади.

Напередодні глава центру Юрій Бондаренко повідомив, що організація планує провести восени в Ялті міжнародну конференцію, у якій візьмуть участь політики з Польщі, Угорщини, Німеччини та Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.