В НАЗК кажуть, що встановили не причетність УСС до фальшування, а лише посилання

Вівторок, 23 серпня 2016, 20:23

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак наполягає, що рішення комісії з розслідування обставин внесення до бази фальшивої декларації не містить чіткої вказівки на винуватців.

Про це йдеться в листі глави НАЗК на адресу редакції.

"Звертаємо Вашу увагу на те, що НАЗК не підтверджувало причетність ДП "УСС" до появи декларації Р. Рябошапки. За висновком комісії... файл підпису цієї декларації  містить гіпер-посилання на акредитований центр сертифікації ключів Державного підприємства Українські спеціальні системи", - заявила вона.

Також учасниками дискусії в НАЗК був оприлюднений протокол засідання комісії.

Примітно, що в цьому документі міститься також пояснення про те, що ЕЦП, яким підписано фальшиву декларацію, містить не лише посилання на УСС, але також був "сертифікований Акредитованим центром сертифікації ключів ДП УСС"

 
 
 

Раніше повідомлялося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана повноцінним електронним ключем, що створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Те, що для подання декларації був використаний ключ, авторизованийАЦСК держпідприємства УСС, підтвердив також народний депутат Олексій Рябчин.

Згодом Дежспецзв’язок поширив заяву УСС про те, що вони не робили фальшивий електронний ключ Рябошапки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.