Комітет Європарламенту розгляне безвізовий режим для України 5 вересня

Вівторок, 30 серпня 2016, 12:19

Комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ розгляне доповідь щодо надання безвізового режиму для України 5 вересня.

Про це повідомив брюссельський журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter.

"Комітет громадянських свобод Європарламенту проголосує на візову лібералізацію для Грузії та Косово 5 вересня. Доповідь по Україні буде представлена в той же день", - написав Йозвяк.

Як повідомлялося, 7 липня Комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). 

Наприкінці липня віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в ЄС готується ухвалити рішення про скасування візового режиму для України на початку осені.

Як відомо, схвалення безвізу з боку ЄС потребує часу з огляду на процедуру. Зокрема, питання скасування віз мають розглянути на засіданні парламентського комітету, після цього - схвалити на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС (країнами-членами).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.