Один з провідних лідерів ІДІЛ був вбитий у Сирії

Середа, 31 серпня 2016, 08:10

Один з провідних лідерів терористичної організації "Ісламська держава" Абу Мухаммад Аль-Аднані був вбитий на території Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що один з ключових керівників ІДІЛ був знищений внаслідок авіа удару США. Відтак, терористична організація залишилася без свого керівників операцій, які проводяться за кордоном.

Як розповів представник міністерства оборони США агентству Reuters, США завдали удару по Абу Мухаммаду Аль-Аднані у вівторок. Військоивм вдалося вразити автомобіль лідера терористів, який рухався в сирійському місті Аль-баб. Чиновник, втім відмовився підтверджувати факт смерті Аднані.

Агенція відзначає, що офіційна інформація США часто приходить пізніше за заяви  незаконних збройних формувань.

Аднані був одним з тих, хто був у витоків "Ісламської держави" в команді самопроголошеного халіфа Абу Бакром Аль-Багдаді. Як керівник зовнішньополітичного напрямку ІДІЛ, Аднані відповідав за терористичні атаки за кордоном, у тому числі в Європі.

Інформаційне агентство Amaq, повʼязане з "Ісламською державою"  повідомило, що Аднані був убитий "під час зйомки операції по відображенню військової кампанії в Алеппо". Як відомо, "Ісламська держава" займає основну частину території провінції Алеппо, але не місто, де сирійські повстанці борються з урядовими військами Сирії.

Втім Amaq не повідомило подробиць смерті Аднані, повідомивши лише дату смерті – 29 серпня.

Абу Мухаммад Аль-Аднані народився у 1977-му році в Субхі Таха Фалаха в сирійській провінції Ідліб.

Аднані був головним пропагандистом ІДІЛ, саме він повідомив всьому світу у  червні 2014 року про творення сучасного халіфату, що охоплює територію, захоплену в Іраку і сусідній Сирії.

Аднані часто був "обличчям" групи бойовиків-сунітів, наприклад, коли він опублікував повідомлення в травні закликаючи прихильників ідей джихадистів до нападу на Сполучені Штати та Європу під час священного місяця Рамадан.

Нагадаємо, на початку серпня, на іраксько-сирійському кордоні було знищено одного з ватажків терористичного угруповання "Ісламська держава", який "був відповідальний за природні ресурси ІДІЛ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.